Brattkort (Ledkort)

Åpningstider

Hva er Brattkort?

Brattkort er som et sertifikat for å klatre på innendørsvegger i Norge. Med dette kortet kan du benytte klatreveggen uten å ha med instruktør. Det viser at du er kvalifisert til å bruke sikringsutstyr og klatrevegg på en forsvarlig måte.

Du finner mer informasjon på nettsidene til Norges klatreforbund www.klatring.no

Kursplan og pris

Brattkortkurs settes opp ca. to ganger i måneden. Kurset går over 10 timer, pluss en 2 timers treningsøkt. Kurset gir kompetanse til å ta Brattkortprøven som må gjennomføres i ukene etter avsluttet kurs. Vi holder kurs over to kvelder, tre kvelder eller en helg.

Kursplass kjøper du under Arrangement/kurs >

Praktisk info

En instruktør vil maksimalt ha ansvar for seks deltakere for å sikre god oppfølging.

Ta med mat og drikke og klær du kan bevege deg i.

Kursavgiften inkluderer adgang til hallen under kurs og treningsøkt, samt utstyr og  instruksjon. Tar du Brattkortkurset hos oss er også Brattkortprøven inkludert. Ønsker du å ta kun Brattkortprøven er også det fullt mulig, til kr 100,-.

(For å ta prøven må dere være 2 stk. Den andre personen trenger ikke ha å ha Brattkort, men må kunne klatre, slik at den som tar prøven har noen å sikre.)

NB: Selve kortet må du bestille hos Norges Klatreforbund (NKF) etter at kurset er bestått. Det tilkommer da en registreringsavgift på 200,-. Mer info på www.brattkort.no

Klatret mye, men mangler Brattkort?

Egentrening med kamerat/venninne (alternativt med egen instruktør) og Brattkorttest (20 min test med klatreinstruktør/klatrevert). Billett til Brattkortprøve kan kjøpes på automatene.

Bygg på Topptaukortet ditt

Har du tatt Topptaukurset, kan du bygge videre på det. Du melder deg da på dag to av et Brattkortkurs (meld deg da på via mail klatring@folkehallene.no), som tilsvarer et fem timers kurs i klatring på led. Treningsøkten på to timer og Brattkortprøven gjennomføres uken etterpå, slik som for Brattkortkurset.